Луцькі першачки заговорили англійською

сім’я і дім №5 (737) 3-9 лютого 2011 р. першачки, дошкільники

сім’я і дім №5 (737) 3-9 лютого 2011 р.

луцькі першачки заговорили англійською

    учителі розробили унікальну методику вивчення мови байронаі шекспіра викладання іноземної мови. і зазвичай усі вони зводяться до недосконалості методики, оскільки діти не можуть засвоїти складний матеріал. але, схоже, луцьк випередив всю україну і нині є прикладом для інших міст у викладанні англійської мови в початковій школі.

    обласний центр волині завдячує всеукраїнським визнанням дитячому садочку № 7, точніше двом його педагогам – сестрам світлані гунько та зої коновалюк. саме вони видали книжку з методики асоціативних символів «граючись учимось». семінар, на якому дошкільнята продемонстрували знання англійської, вразив досвідчених викладачів. діткам могли б позаздрити і п’ятикласники.

    такі уміння зацікавили вчителів луцької школи № 9, і вони взялися впроваджувати цю методику. спочатку задля експерименту наталія стадник на громадських засадах півроку коновалюк, під час вивчення мови діти не зациклюються тільки на заучуванні, а за допомогою ігрових жестів та асоціацій поповнюють свій мовний запас. малята не є слухачами, а безпосередніми учасниками процесу. у цій школі категорично заборонено зазубрювання! як пояснила заступник директора з навчально-виховної роботи ольга єфіменко, метод розраховано не на вундеркіндів, а на простих дітей. приміром, першачки знають назви домашніх і диких тварин, побутових предметів, природних явищ, можуть безпомилково розповісти про свою квартиру, іграшки, овочі, фрукти, одяг та їжу. сам же урок проходить за правилом круглого столу, щоб діти зосереджували всю увагу на вчителеві, а не дивилися в потилиці однокласників. навіть представники американського корпусу миру були шоковані рівнем знань луцьких школяриків. понад усе іноземців вразило вільне володіння англійською, відсутність психологічного бар’єру і розкута поведінка дітей. а коли першокласники почали співати британських пісень, то делегація засумнівалася, чи справді українські діти сидять у класі.

    нині троє вчителів викладають за цією методикою: крім наталії стадник, таку гру практикують вікторія сечка і наталка занюк. самі ж педагоги пишаються тим, що діти навіть не усвідомлюють свої участі в дидактичному процесі. малята просто бавляться і заодно поповнюють словниковий запас. коли ж про це дізналися у міністерстві освіти та науки україни, то подивуванню чиновників не було меж! як наслідок – видана книга для молодшого шкільного віку з англійської мови з грифом «схвалено міністерством освіти та науки». понад усе те, урядовці запропонувавали вчителям нвк №9 розробити програму і для другого класу.

андрій собуцький

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *