Щодо організації освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 20162017 навчальному році

Щодо організації освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році

додаток 1

до листа мон україни

від 16.06.2016р. № 1/9-315

інструктивно-методичні рекомендації

«про організацію освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2016/2017 навчальному році»

організація освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2016/2017  навчальному році здійснюється відповідно до законів україни «про освіту»«про дошкільну освіту»базового компонента дошкільної освіти (2012 р. )концепції національно-патріотичного виховання дітей та молодіположення про дошкільний навчальний заклад (затверджене постановою кабінету міністрів україни від 12.03.2003 № 305), нового санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів (затверджений наказом міністерства охорони здоров`я україни від 24.03.2016 № 234), інших нормативно-правових актів.

зміст освітнього процесу в дошкільному навчальному закладі реалізується  відповідно до вимог чинних програм розвитку, виховання і навчання дітей, у тому числі з особливими освітніми потребами. чинними для використання у 2016/2017 навчальному році в дошкільних навчальних закладах різних типів і форм власності є комплексні і парціальні програми, рекомендовані (схвалені) міністерством освіти і науки україни (додаток 2).  інформація про навчальну літературу, рекомендовану міністерством освіти і науки україни для використання в освітньому процесі дошкільних навчальних закладів, подається у переліку, який щорічно оновлюється та розміщується на офіційному сайті міністерства (www. Mon. Gov. Ua).

за педагогічними колективами дошкільних навчальних закладів зберігається право вибору освітніх програм: комплексної як основної та додаткових парціальних для поглибленої освітньої роботи за певними профілями. при цьому в одному дошкільному закладі можуть одночасно функціонувати кілька комплексних та парціальних програм з певних напрямів освітньої роботи. вибір програм на навчальний рік обговорюється і затверджується педагогічною радою закладу. при виборі програм особлива увага звертається на терміни дії грифів міністерства освіти і науки україни, якими унормовано чинність документів. так, відомі комплексні програми «дитина», «дитина в дошкільні роки» у 2016/2017 навчальному році  запроваджуються лише у новій редакції 2015 року, а комплексні програми «українське дошкілля», «впевнений старт» і парціальні програми «граючись вчимося. англійська мова» (авт. – гунько с. , гусак л. , лещенко з. ), «радість творчості» (авт. – борщ р. м. , самойлик д. в. ) зберігають чинність лише на цей навчальний рік з огляду на завершення терміну дії раніше наданих грифів.

парціальні програми:

  • «граючись вчимося. англійська мова», програма для дітей старшого дошкільного віку, методичні рекомендації (авт. – гунько с. , гусак л. , лещенко з. ) – чинна до кінця навчального року;

офіційна сторінка мінімтарства – http: //osvita. Ua/legislation/doshkilna-osvita/51660/

завантажити лист міністерства: http: //old. Mon. Gov. Ua/files/normative/2016-06-17/5693/2-1_9-315. Doc

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *